Zen-seikkailu: 6. tehtävä

January 27, 2012 at 14:51 Leave a comment

Improvisaation ensimmäinen sääntö on hyväksyä kaikki, mitä vastanäyttelijä tekee ja viedä ideaa eteenpäin. Ajatus toimii myös elämässä improvisaation ulkopuolella. Se, että hyväksyy toisen idean tai mielipiteen ei tarkoita, että se täytyisi sellaisenaan toteuttaa. Idean pohtiminen avoimesti tarjoaa kuitenkin useampia mahdollisuuksia myönteiseen ja luovaan kommunikaatioon kuin suoralta kädeltä tyrmääminen.

Tehtävä 6.

Noudata improvisaation kultaista sääntöä seuraavissa sosiaalisissa kohtaamisissasi tietoisesti. Hyväksy vastapuolen mielipiteet, ideat, tuntemukset ja nappaa niistä kiinni sen sijaan, että tyrmäisit ne. Jalosta ideoita eteenpäin ehkä aivan yllättävään suuntaan ja katso, minne uusi suunta johtaa. Yksinkertaisimmillaan sääntöä voi noudattaa pidättäytymällä kielteisestä ensireaktiostaan esimerkiksi puolison hermostuttavan ehdotuksen edessä ja lieventää alustavaa vastaustaan eistä ehkään.

Advertisement

Entry filed under: mindfulness. Tags: , .

Zen-seikkailu: 5. tehtävä Zen-seikkailu: 7. tehtävä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Interact

You're welcome to comment on the posts both in English or Finnish. Whatever to keep the ideas flowing!

Categories


%d bloggers like this: