Opi itsestäsi testien avulla

June 24, 2012 at 13:58 3 comments

Koska ihminen rakastaa puhua itsestään ja yleensä myös saada palautetta ja oppia omista piirteistään, erilaiset testit ovat suosittuja niin lehdissä kuin verkossakin. Tässä muutamia, joista voi saada ideaa omista vahvuuksistaan ja toisaalta syistä oman reagoinnin taustalla.

Kimmo Takalo on kehittänyt skeematerapiaan pohjautuvan teorian tunnelukoista . Omia tunnelukkojasi ja niiden vahvuuksia voit selvitellä osoitteessa tunnelukkosi.fi. Testin tuloksia voit tulkita tämän listan perusteella, joka esittelee eri tunnelukot. Pelkkä testin tekeminen ei vielä johda mihinkään, mutta halutessasi voit edetä tulosten viitoittamaa polkua.

Ehkä maailman kuuluisimman onnellisuustutkijan Martin Seligmanin sivustolla Authentic Happiness on kyselyitä moneen lähtöön. Sivustolle täytyy rekisteröityä voidaakseen vastata kyselyihin. Kiinnostava voi olla esimerkiksi ns. nimikkovahvuuksia selvittävä Signature Strengths – questionnaire, jonka jälkeen voit entistä osuvammin vaalia omia parhaita puoliasi käyttämällä niitä.

Barbara Fredricksonista olen puhunut tässä blogissa aiemminkin. Jos et vielä ole selvittänyt tämänhetkistä positiivisuussuhdettasi, tee parin minuutin Positivity Ratio – testi.

Tein myös Oikotien persoonallisuustestin, kun yritin etsiskellä tähän kotimaista testiä, mutta en vakuuttunut vastauksesta. Jos olet törmännyt hyvään persoonallisuustestiin (minkä tahansa sorttiseen), kerro ihmeessä!

Advertisement

Entry filed under: mindfulness. Tags: , .

Eutanasia eli armokuolema Terapeuttinen yhteistoiminta – oivalluksia

3 Comments Add your own

 • 1. Elias Aarnio  |  November 3, 2012 at 20:42

  Miksi kukaan haluaisi selvitellä Kimmo Takalon tunnelukkoja? Miten niitä voi selvitellä nettitestillä? Miksi ihmeessä väität, että Kimmo Takalolla on tunnelukkoja ja vielä kaiken kukkuraksi että ne pohjautuvat skeematerapiaan?

  Villakoiran ydin: etenkin, kun kirjoittaa itselleen tärkeistä asioista kannattaa lukea teksti “ulkopuolisen silmin”, jotta ei käy kuten tässä: viesti kääntyi todella omituiseksi.

  Reply
 • 2. Meri (Monkeyfood.net)  |  November 13, 2012 at 21:00

  Elias, olet tietysti aivan oikeassa. Jaksan aivan liian harvoin oikolukea tekstejäni julkaisun palossa. Kiitos kurimuksesta, korjaan tekstin!

  Reply
  • 3. Elias Aarnio  |  November 13, 2012 at 23:01

   Kiitos yhdestä asiallisimmista saamistani kommenteista tämän luonteiseen kielenhuoltoon, jota voitaisiin myös luonnehtia pilkunnu**innaksi 😉

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Interact

You're welcome to comment on the posts both in English or Finnish. Whatever to keep the ideas flowing!

Categories


%d bloggers like this: